Ei:s Nyheter

Här finner du Ei:s nyheter och nyhetsbrev. Klicka på prenumerera om du vill få nyheterna direkt i din mejl. Du kan också mejla din mejladress till redaktionen@ei.se och tala om vilka nyheter eller nyhetsbrev du vill följa så hjälper vi dig.

E.ON får tidsbegränsat tillstånd för ledning till Öland

Publicerad: Uppdaterad:

Energimarknadsinspektionen (Ei) beslutar att E.ON Elnät Sverige AB (E.ON) får ett tidsbegränsat tillstånd att driva luftledningen mellan Stävlö och Revsudden. Ledning är avgörande för att mata de två sjökablar som går mellan fastlandet och Öland med el.

Läget på elmarknaden - vecka 46

Publicerad: Uppdaterad:

Under veckan som gick steg spotpriset på el för de svenska elområden med 6-8 procent och veckomedelpriset hamnade på 30,2 €/MWh. Inga prisområdesskillnader noterades i Sverige.

Ei föreslår förlängt tillstånd för naturgasledning

Publicerad: Uppdaterad:

Energimarknadsinspektionen (Ei) föreslår att regeringen säger ja till Swedegas AB:s ansökan om förlängt tillstånd för den befintliga naturgasledning som sträcker sig från gränsen mot Danmark i Öresund till Mölndal söder om Göteborg.

Läget på elmarknaden - vecka 45

Publicerad: Uppdaterad:

Efter de senaste veckornas kraftiga prisfall för spotpriset på el stabiliserades priset på en något högre nivå jämfört med förra veckan.