Ei:s Nyheter

Här finner du Ei:s nyheter och nyhetsbrev. Klicka på prenumerera om du vill få nyheterna direkt i din mejl. Du kan också mejla din mejladress till redaktionen@ei.se och tala om vilka nyheter eller nyhetsbrev du vill följa så hjälper vi dig.

Vilken funktionalitet ska en elmätare ha? - Ei utreder frågan

Publicerad: Uppdaterad:

I augusti 2014 fick Energimarknadsinspektionen (Ei) i uppdrag av regeringen att ta fram rekommendationer för vilka funktionskrav som ska ställas på elmätare och relaterade system i framtiden. Uppdraget ska vara klart och redovisas till Miljödepartementet senast den 4 juli 2015. Ei:s ambition är att återrapportera uppdraget i april – maj 2015.

Läget på elmarknaden - vecka 41

Publicerad: Uppdaterad:

Fortsatt blidväder, något blötare väderprognoser och ökat inflöde till nordiska vattenmagasinen satte press på spot-och terminsmarknaderna under veckan som gick.

Frukostseminarium om Bridge 2025

Publicerad: Uppdaterad:

Tisdagen den 4 november bjuder Energimarknadsinspektionen (Ei) in till ett frukostseminarium i Ei:s lokaler på Drottninggatan 26 i Stockholm.

Läget på elmarknaden - vecka 40

Publicerad: Uppdaterad:

Elpriserna i Sverige sjönk under veckan med 0,4-1,1 procent. Små prisskillnader mellan de svenska prisområdena noterades.

Läget på elmarknaden - vecka 39

Publicerad: Uppdaterad:

Elpriserna i Sverige sjönk under veckan med 7,5 %. Inga prisskillnader mellan de svenska elområdena noterades och veckomedelpriset hamnade på 35,4 EUR/MWh.