Ei:s Nyheter

Vill du prenumerera på Energimarknadsinspektionens nyhetsbrev skicka din mejladress till redaktionen@ei.se så hjälper vi till att registera din prenumeration. 

Ange vilka nyheter/nyhetsbrev du vill följa i mejlet.

Följ oss gärna i Almedalen

Publicerad: Uppdaterad:

Den här veckan finns Energimarknadsinspektionen (Ei) representerad i Almedalen. Idag anordnade Ei seminariet "Är kunden lösningen för en framtida fungerande elmarknad?"

Under veckan medverkar Ei även som talare på flera andra seminarier. Följ oss gärna på vår Almedalssida.

 

Vi sammanfattar den svenska el- och naturgasmarknaden

Publicerad: Uppdaterad:

Vill du veta hur många mil ledning det svenska elnätet består av? Hur elprisernas utveckling såg ut under förra året? Och hur många naturgasanvändare vi har i Sverige? Svaren på de frågorna och många fler hittar du i rapporten "Sveriges el- och naturgasmarknad 2014".

Många långa elavbrott under 2013

Publicerad: Uppdaterad:

Under år 2013 drabbades ett relativt stort antal kunder av långa elavbrott, medan antalet korta elavbrott minskade i jämförelse med året innan. Det går att utläsa i Energimarknadsinspektionens (Ei:s) rapport "Leveranssäkerheten i elnäten 2013" som publicerades idag.

Nytt uppdrag för en kundvänligare elmarknad

Publicerad: Uppdaterad:

Energimarknadsinspektionen (Ei) och Svenska kraftnät har fått i uppdrag av regeringen att jobba vidare med frågan om att införa en central informationshanteringsmodell, så kallad tjänstehubb. I Ei:s uppdrag ingår även att arbeta vidare med tidigare förslag om att införa en elhandlarcentrisk modell.

Läget på elmarknaden - vecka 25

Publicerad: Uppdaterad:

I sommarens sista Läget på elmarknaden berättar vi om fallande spot- och terminspriser. Vi vill passa på att önska er alla en riktigt glad sommar! Vi är tillbaka i mitten av augusti.