Ei:s Nyheter

Här finner du Ei:s nyheter och nyhetsbrev. Klicka på prenumerera om du vill få nyheterna direkt i din mejl. Du kan också mejla din mejladress till redaktionen@ei.se och tala om vilka nyheter eller nyhetsbrev du vill följa så hjälper vi dig.

Ei träffar företag för att prata intäktsramar

Publicerad: Uppdaterad:

Den 4-5 februari finns Energimarknadsinspektionen, Ei, på plats på Svensk Energis kurs för att berätta om hur beräkningen av intäktsramar går till. Tanken är att en tydlig information och dialog ska göra det enklare både för företagen och för Ei när det är dags att börja jobba med intäktramarna inför tillsynsperioden 2016-2019.

Läget på elmarknaden - vecka 4

Publicerad: Uppdaterad:

Lägre temperaturer och mindre vindkraft under vecka 4 fick till följd att spotpriserna steg i början av veckan. Veckogenomsnittspriset för de svenska elområden blev 18-21 procent högre än veckan innan och hamnade i spannet 34-36 EUR/MWh.

Ei har nu lämnat in kompletteringar till Högsta förvaltningsdomstolen

Publicerad: Uppdaterad:

Energimarknadsinspektionen (Ei) har nu lämnat in komplettering till sitt överklagande till Högsta förvaltningsdomstolen i målen om intäktsramar för elnätsföretagen. Kompletteringarna handlar om frågan om kalkylränta och schablonmetoden för att beräkna elnätsföretagens intäktsramar.

Ei yttrar sig till ACER om kostnader för litauisk förbindelse – LitPol

Publicerad: Uppdaterad:

Energimarknadsinspektionen, Ei, har yttrat sig till The European Agency for the Cooperation of Energy Regulators, ACER, om kostnadsfördelningen av den förbindelse, kallad LitPol Link, som planeras byggas mellan Litauen och Polen. Ei anser inte att Sverige ska vara med och betala någon del av detta projekt.

Hej student - träffa oss i Umeå!

Publicerad: Uppdaterad:

Den 27 januari finns Energimarknadsinspektionen, Ei, på plats i Umeå för att medverka på universitetets arbetsmarknadsdagar.

Läget på elmarknaden - vecka 3

Publicerad: Uppdaterad:

I Läget på elmarknaden för vecka 3 rapporterar vi bland annat om att systempriset sjönk, om stabiliserade fossilbränslepriser och mindre export.